Gheață pe pârtia plină de turiști de la Rânca
Temperaturile scăzute de la sfârșitul săptămânii trecute nu i-au ținut departe pe turiștii care iubesc sporturile de iarnă, pârtia de la Rânca fiind plină cu sute de iubitori ai muntelui. Cei mai mulți dintre ei au trebuit să treacă însă peste o problemă pentru a se putea bucura de zăpada așternută la începutul lunii și conservată până acum și cu ajutorul tunurilor. „E cam multă gheață pe pârtie, dar se poate schia. Vineri a fost mai puțină lume, dar apoi s-a umplut pârtia. Pentru cine știe să schieze și iubește muntele nu e nicio problemă”, a spus Diana, o tânără venită din capitală pentru a se distra în week-end la munte.
Gheața a fost singura problemă pentru turiști, dar nu una majoră. Cabanierii au avut câteva mii de clienți, dar pentru ei greul de abia de acum încolo începe. Toate pensiunile și cabanele sunt rezervate și de Crăciun și de Revelion până la ultimul loc. Proprietarii din zonă s-au pregătit deja cu bunătăți pentru cei care le vor trece pragul, Constantin Pănescu punând deja cârnații la afumat. „Sunt cârnați făcuți din carne de porci crescuți la țară, aici la noi în împrejurimi. Luăm din gospodăriile particulare pentru că îi ajutăm și pe localnici să câștige un ban după un an de muncă. Totul e cu analize la zi. Sunt cârnați făcuți doar cu sare, piper și usturoi, puși la afumat pentru ca de Crăciun să fie numai buni de mâncat. Avem și o șunculiță pusă la saramură în vin alb cu usturoi și pe care apoi o s-o trecem și la afumat. Sunt cam 2000 de turiști la ora aceasta în Rânca, dar acesta e cel mai ușor week-end pentru noi din cele ce ne așteaptă de acum încolo. Pe 26 decembrie probabil va fi vârful de aglomerație pentru că pe lângă miile de cazați din stațiune vor urca alte câteva mii de persoane doar pentru a se relaxa în natură”, a menționat Pănescu.