Medicii şi asistentele, reclamaţi prin SMS
Medicii și asistentele medicale vor putea fi, începând de anul viitor, reclamate printr-un simplu SMS. La nivel național, va fi implementat un program care permite până la cinci milioane de SMS-uri în toate rețelele naționale. Conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu laudă inițiativa și spune că așa ar putea fi identificate mai rapid cazurile de corupție.
O parte din pacienţii spitalizaţi în unităţile medicale vor primi, la externare, SMS-uri cu întrebări legate de condiţiile din spitale. Ei vor fi întrebaţi şi despre eventuale cazuri de corupţie. Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, agreează această măsură. ”Este un lucru extraordinar de bun și este de fapt o continuare a ceea ce eu de doi ani de zile am implementat și anume acele cutii, urne, unde pacienții, sub rezerva anonimatului, îmi aduc la cunoștință toate problemele cu care se confruntă. Această modalitate de trimitere a sms-urilor eu o văd ca fiind extrem de bună, pentru că și eu cu siguranță voi avea informări mai clare și mai exacte a ceea ce se întâmplă în instituție legat de pacienți”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Dacă șeful spitalului spune că proiectul este binevenit, pacienții abia așteaptă. ”Este foarte bine, eu unul așa cred. Să dea dreptul să vorbească și mulțumiților, și nemulțumiților, orice om are. Este foarte bine”, a spus unul din pacienții spitalului. Alții spun că n-ar avea decât cuvinte de laudă la adresa personalului. ”Foarte bine, așa să facă. Acum aproape toți oamenii au telefon și pot să spună ce îi nemulțumește. Eu una nu am decât de mulțumit la adresa personalului de aici”, a spus o pacientă.
Până ce vor putea trimite sms-uri, pacienții nemulțimiți au la dispoziție și caietele de sugestii și reclamații aflate pe holurile unității spitalicești și în care apar deja câteva nemulţumiri legate în mare parte de activitatea asistentelor medicale.