Bucuroși că se deschide Transalpina: E o gură de oxigen!

Vestea că se va redeschide Transalpina din acest weekend i-a bucurat și pe turiști, dar și pe proprietarii de pensiuni și restaurante din stațiunea Rânca. Reluarea circulației pe tronsonul dintre Rânca și Obârșia Lotrului înseamnă mai mulți turiști care vor poposi și în stațiunea din Gorj. 

O mare gură de oxigen. Așa descriu cabanierii și proprietarii de hoteluri și restaurante care încă nu au pus lacătul pe afaceri. Odată cu redeschiderea Transalpinei, speră că vor veni mai mulți turiști în stațiune. „Fără Transalpina, vara e foarte greu. Așteptăm mereu cu nerăbdare acest moment pentru că e o gură mare de oxigen pentru noi. Vin turiști și în parcurile de aventură, dar trebuie să recunoaștem că această șosea este foarte căutată de turiști români și străini”, a spus Ionuț Năgăra, proprietarul unui hotel din Rânca.

Mulți turiști au făcut cale-ntoarsă și în aceste zile. Promit să revină din weekend. „Speram să fie deschisă pentru că am înțeles că nu e zăpadă. Dar mai așteptăm. Vom reveni în weekend”, a spus un turist din Argeș. „Noi venim în fiecare an pe Transalpina și chiar ne-am gândit că s-a redeschis. În alți ani era deschisă la această dată. Ne întoarcem și vom reveni luna viitoare pentru că ne place pe acest traseu. Sunt priveliști spectaculoase”, a spus un cuplu din capitală. 

Transalpina se va redeschide pe 1 iunie. Restricțiile rămân aceleași ca și anul trecut. Poate fi vizitată doar ziua, până la ora 18. Viteza maximă este de 30 de kilometri pe oră, iar masa maximă autorizată a mașinilor nu trebuie să treacă de 3,5 tone.

Galerie foto



Vizualizări: 1,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: