Vor picheta sediul Complexului Energetic Oltenia

Foștii angajați ai Complexului Energetic Oltenia vor organiza proteste la sediul societății din Târgu Jiu, în fiecare zi de joi, între 15:00 și 16:00,  începând cu data de 6 iunie.

Federația Națională a Muncii a transmis o adresă către Primăria Târgu Jiu prin care a anunțat că la manifestare vor participa în jur de 50 de persoane.

Principalele nemulțumiri sunt legate de adeverințele de pensionare.

”Adeverințele sunt incomplete, Casa de Pensii nu le acceptă pentru că nu sunt conforme cu tipul de adeverințe care să specifice ca s-a plătit CAS și toate datoriile către stat. Spun ca au fost distruse arhive, ca le-a fost dat foc, păi cine este vinovat? Noi avem informații ca sunt și alte aspecte, ca s-ar fi dat adeverințe la unii oameni cu influență politică și nu sunt conforme cu realitatea. De exemplu, la un om care a muncit 30-40 de ani în minerit și energie îi dă adeverință pe 3-4 ani de zile, restul motivează ca nu se găsește în evidențele lor. Cei din conducerea CEO sunt vinovați. Vom cere penalități pentru fiecare zi de întârziere. Am gândit acest mod de a picheta Complexul Energetic Oltenia ca vor reveni și ei la sentimente mai corecte față de fostii salariati”, transmite Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii, pentru Radio Infinit.

Crețan a vorbit, din nou, despre situația celor trei energeticieni din Rovinari care au rămas și fără salariu și fără pensie: ” Situația celor trei energeticieni de la Rovinari care nu au nici pensie nici salariu, in care sunt vinovați și cei de la CEO pentru anularea pensiilor. Conducerea companiei indirect i-a contactat pe acești oameni și le-a propus să îi angajeze pe trei luni, cu o grilă de salarizare minimă. Bătaie de joc”.

Vizualizări: 3,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: