A luat medalie de aur la o materie pe care o învață singur acasă

Mario Scurtu, elevul fenomen de la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu, din Târgu Jiu, și-a trecut în palmares încă un rezultat remarcabil. A obținut medalia de aur la Olimpiada Națională de Astrofizică și s-a calificat în lotul lărgit. 

Astrofizica e o materie pe care Mario nu o studiază la școală, ci acasă. E pasionat de astronomie și fizică de mic copil și acum le descoperă din ce în ce mai mult. În acest an, a reușit performanța de a se califica la patru olimpiade naționale. De la Olimpiada Națională de Fizică s-a întors tot cu medalia de aur.

Mario a mărturisit că își dorește să studieze la o universitate celebră, în America, și visează să ajungă la NASA.

“Am o pasiune foarte mare față de cosmos, de univers, de complexitatea și rafinătatea structurii cosmice și această pasiune pe care am dezvoltat-o de când eram copil mic mi-a deschis așa porțile către științele exacte, către astrofizică, și mai târziu, către fizică și matematică. Mă văd în Statele Unite pentru a studia în continuare materiile acestea realiste, dar oarecum concentrate tot în nucleul de fizică, astrofizică. Harvard, MIT ar fi opțiuni. Mai sunt și alte opțiuni, dar NASA oferă cele mai mari prilejuri pentru un cercetător în acest domeniu”, a mărturisit tânărul.

În portofoliu, Mario mare are o medalie de bronz obținută la Balcaniada de Fizică, iar acum doi ani a luat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, care a avut loc în Columbia. Se adaugă și multe alte premii și medalii de la concursuri naționale.

Vizualizări: 2,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: