Bisericile de lemn din Novaci, într-o rută cultural turistică

Cinci biserici din lemn pot fi descoperite de turiștii care ajung în zona montană a județului Gorj. E vorba de adevărate bijuterii din zona Novaci. Lăcașurile de cult au fost incluse într-o rută cultural turistică tocmai pentru a fi promovate și făcute cunoscute celor care ajung pe aceste meleaguri. 

Una dintre lăcașuri este în Rânca.

“Orașul Novaci se regăsește pe siteul Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului  printre rutele dezvoltate în România pe plan local. Intitulată "Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din Novaci", ruta oferă credincioșilor și curioșilor extraordinara posibilitate de a se informa privitor la credința și istoria novăcenilor din toate timpurile, de a cunoaște geografic zona Novaci - Rânca, pe novăceni și obiceiurile lor moștenite din străbuni.

Informăm cu această ocazie turiștii prezenți sau aflați în trafic prin orașul nostru, că în  bisericile din Novaci au loc slujbe religioase și hramuri bisericești, un farmec deosebit oferindu-l bisericuțele din lemn situate în zonele: Novăceni, Ungureni (Biserica din Deal), Bercești - Măgura, Schela-Vlădoi și Rânca.  Vă facem cunoscut faptul că și anul acesta turiștii și localnicii din Rânca se vor putea bucura de Slujba Utreniei și Sfintei Liturghii, cu ocazia praznicului împărătesc "Adormirea Maicii Domnului"! Slujba se va oficia de către Părintele Pavel la Biserica Nașterea Maicii Domnului din Rânca, în data de 15 august, începând cu ora 9:00”, a transmis Elena Basarabă, directorul Casei de Cultură din orașul Novaci.

Galerie foto


Vizualizări: 867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: