Horă în vârful muntelui, de Sfânta Maria

Sfânta Maria vine cu petrecere în vârful muntelui. La celebra stână de pe Transalpina, iubitorii de folclor invită turiștii la o nedeie ca în vremurile demult uitat. Nedeia de Sfânta Marie Mare va fi organizată pe 15 august la Stâna Ștefanu.

Cu această ocazie va fi promovată și ruta transhumaneței, introdusă de puțină vreme în rutele promovate de Ministerul Turismului.

“Cu această ocazie promovăm turismul cultural în zona Novaci - Rânca - Transalpina! Organizarea unui asemenea eveniment in munți are ca scop păstrarea și dezvoltarea legăturilor de prietenie cu comunitățile păstorești situate pe toți versanții Munților Parâng! Nedeia din Stefanu are menirea de a promova Ruta turistică "Drumurile transhumanței ciobanilor novăceni în Munții Parâng, pe Transalpina", rută inclusă în rutele turistice naționale și regionale de către M.A.E.T. Le dorim succes organizatorilor iar pe dumneavoastră, dragi novăceni și voi iubitori ai turismului montan din toată țara, vă invităm la petrecere, sus, în munți, să vă bucurați de frumusețea peisajelor montane, de bogăția și diversitatea folclorului păstoresc, să vă prindeți în joc si sa vă lăsați fermecați de gustul preparatelor gastronomice cu specific ciobănesc”, anunță Casa de Cultură din Novaci. 

Vizualizări: 4,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: