Pandemia le-a deschis noi orizonturi. Cazare la căsuțe din lemn de pin netratat, într-o comună din Gorj 

Pandemia a schimbat mentalități, oameni, viziuni, dar a creat și noi oportunități. Dovedește asta o familie din comuna Peștișani, care administrează o pensiune agroturistică de mai bine de 10 ani, însă au înțeles de la turiștii care au venit aici în perioada pandemiei că au nevoie de mai multă intimitate. Așa că au gândit un concept nou și a luat ființă Complexului Agroturistic Casa Gorjeană din Peștișani.

Vorbim de un complex cu 5 căsuțe realizate din lemn de pin care oferă tot confortul turiștilor. Cu un spațiu generos de aproximativ 30 de metri pătrați și baie proprie, o chicinetă, terasă și aer condiționat.


Investiția se ridică la aproximativ 100.000 de euro și a fost realizată cu bani europeni prin Grupul de Acțiuni Locală "Cheile Sohodolului".


"Ideea acestui complex mi-a venit în timpul pandemiei, atunci când turiștii aveau nevoie de o distanțare, de intimitate, de un spațiu al lor. Noi având o pensiune agroturistică din 2016 ne-am gândit să ne extindem, dar cu ceva care să se plieze pe dorințele turiștilor dar să fie și ceva nou. Atunci ne-am gândit la aceste căsuțe și am făcut un proiect, am obținut finanțare europeană prin GAL și acum ceva timp le-am finalizat. Atunci când am luat decizia să facem aceste căsuțe, m-am cazat cu familia într-un astfel de complex în țară și am văzut că este altceva", povestește Maria Banța Pigui.


Investiția a fost de aproximativ 100.000 de euro și crează tot confortul celor care aleg să se cazeze aici cu 300 de lei pe noapte.


"În zona aceasta nu există cazare la căsuțe la acest standard oferit de noi. Avem în complex și ciubăr, jacuzzi, saună dar și un foișor dotată cu grătar și cu ce au nevoie turiștii că să pregătească ceva de mâncare. În plus de asta căsuțele sunt din lemn de pun netratat atât la interior cât și la exterior și emană un miros special. Am avut deja o serie de turiști de când am deschis și au rămas plăcut impresionați. Este altceva, alt gen de turism și altă experiență pentru vizitatori", a mai spus Maria Pigui Banța.

Galerie foto



Vizualizări: 3,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: