Doi tineri s-au mutat în Gorj și au constituit cu un buget minim o casă atipică. Povestea lor! 

Pandemia i-a adus la Gorj din dorința de a trăi în natură, liberi și departe de agitația urbană. Așa a început povestea Andreei și a lui Dumitru, un cuplu tânăr, care a luat-o de la zero în satul Gornovița de la Tismana. Cei doi și-au făcut o casă pe roți, la sat, dar au condiții ca la oraș, iar costul confortului lor a fost minim. Important este și că au încercat să folosească materiale ecologice.




Dumitru este din Republica Moldova, iar Andreea din Tulcea, însă a locuit la Constanța, București, Cluj-Napoca. O perioadă a cochetat și cu străinătatea prin prisma slujbei. Cei doi au 33 de ani, și ambii sunt iubitori de sport, natură, și cel mai important de traiul în natură. Dumitru a făcut atletism de performanță, iar Andreea alergări montane până când a venit pandemia și i-a blocat în casă.

"Acela a fost momentul când am decis să facem pasul către sat. Am început să căutăm un teren și o casă bătrânească. Nu suntem olteni, eu sunt din Dobrogea și iubitul meu este de peste Prut. Am căutat prin multe zone teren până am ajuns aici. Vroiam ceva la poalele muntelui, unde să facem și grădină Când am văzut prețurile caselor chiar și bătrânești am renunțat la această idee și am achiziționat doar terenul. Apoi am căutat idei de case cu buget minim", povestește Andreea 


Cei doi au adus la Gorj un concept nou de casă de locuit. Vorbim de o casă pe roți, modificată și îmbunătățită care le oferă confortul unei locuințe la oraș.


"Când am văzut prețurile la casele bătrânești am căutat alternative și am găsit case pe roți ca să ne putem muta la țară. Am ales o căsuță în stil englezesc și am modificat-o pentru nevoile noastre. Avem un dormitor, un living, bucătărie și baie. Era greu să modificăm o casă bătrânească oricum mult prea scumpă și să creem aceste condiții. Am muncit singuri la ea, în afară de geamurile de termopan, deci nu am plătit manoperă, este izolată cu lână și îmbrăcată în lemn. Am vrut să fie cât mai naturală dar pentru asta ne-am documentat și am cercetat foarte mult. Căsuța noastră pe roți a ajuns la 25.000 de euro cu tot confortul”.


Andreei și lui Dumitru nu le-a fost ușor să o ia de la zero într-un sat din Gorj, departe de zonele natale, însă au avut noroc și au fost primiți foarte bine de comunitatea unde locuiesc de doi ani.


"Am avut noroc aici de oameni minunați și de vecini foarte buni. Toți s-au purtat foarte bine. Am căutat teren la pas în mai multe zone din Gorj, dar a meritat. Veneam și stăteam cu cortul și vizitam terenuri, vedeam case. Au fost oameni care ne-au cazat la ei o noapte, două, o doamnă ne-a adus zmeură și pâine, vecinii de aici de lângă noi ne-au dat apă și curent electric la început. Cât am lucrat la căsuța, făceam naveta aici la Gorj și stăteam în cort. A durat ceva până am terminat casa și de doi ani locuim aici. Este minunat. Avem o căsuță mică, primitoarea cu tot ce ne trebuie, pe o suprafață de teren de 4.600 de mp", a mai spus Andreea.

Galerie foto


Vizualizări: 15,595

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: