Transalpina, raiul motocicliștilor

Sute de turiști au tranzitat cel mai înalt drum din România în primele zile de la reluarea circulației. De departe, experiența e una inedită pentru cei care descoperă Transalpina pe două roți. „E raiul pentru noi”, e mărturia unui motociclist.

Mulți turiști au urcat pe Transalpina să facă un selfie cu peticele de zăpadă care au mai rămas pe creste. „Nu ne așteptam mai ales că e destul de cald afară chiar și aici la munte, dar încă am găsit zăpadă. A fost suficient pentru câteva poze. Venim în fiecare an”, a spus un turist. „Dincolo de zăpadă, am observat că a înflorit bujorul de munte, iar priveliștea e una spectaculoasă”, a mărturisit o turistă.

Dintre toți însă, motocicliștii spun că se bucură de o experiență aparte când traversează Transalpina. „E spectaculos. E o provocare. Trebuie să fii mult mai atent, să ai puțină experiență, dar merită parcurs în întregime”, a spus un motociclist. „Noi facem în fiecare an acest traseu. Transalpina e o splendoare de pe două roți. Așteptăm să se deschidă Transfăgărășanul să mergem și acolo”, a spus un alt turist.

Transalpina a fost redeschisă pe 1 iunie. Poate fi tranzitată doar pe timpul zilei și cu cel mult 30 de kilometri pe oră.

Vizualizări: 526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: