Bătrână tâlhărită în toiul nopții. I-a pus mâna la gură și i-a imobilizat brațele

Doi adolescenți din comuna gorjeană Telești au fost condamnați, în primă instanță, pentru tâlhărirea unei vecine, o femeie de 78 de ani. Pentru că sunt minori, cei doi s-au ales doar cu măsura educativă a supravegherii, pe o durată de trei luni.

Întâmplarea a avut loc în noaptea de 10/11 septembrie, anul trecut, în jurul orei 02:00. Bătrâna locuieşte într-o casă izolată, la circa 300 de metri de DN 67.

Adolescentul de 17 ani aflase că femeia primise pensia chiar în ziua respectivă. O cunoștea bine pe bătrână, mai ales că o ajutase la tăiatul lemnelor.

„Cei doi inculpaţi minori s-au deplasat la locuinţa persoanei vătămate şi ulterior la geamul camerei în care aceasta dormea. Aici, inculpaţii şi-au pus în mâini şosetele pe care le purtau şi, folosindu-se de un levier metalic, au forţat sistemul de închidere al ferestrei tip PVC, pe care au escaladat-o, pătrunzând în interior”, au precizat anchetatorii.

Din neatenție, unul dintre tineri a căzut peste bătrână în pat şi a fost zgâriat în zona gâtului. Pentru a o împiedica pe femeie să strige după ajutor, băiatul i-a pus o mână la gură, iar cu cealaltă mână şi cu genunchiul i-a imobilizat braţele.

Imediat, în încăpere a intrat pe fereastră şi prietenul său care, folosindu-se de lanterna telefonului mobil, a început să caute banii de pensie. I-a găsit în buzunarele pantalonilor pe care bătrâna îi purta.

De cum au plecat, femeia a început să ţipe „hoţii!” și să ceară ajutor. Ajunși în staţia de autobuz din apropierea drumului naţional, tinerii au numărat banii, împărțind frățește suma de 600 de lei.
„Se va constata că inculpaţii au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv de la data de 11.09.2021 până la data de 11.10.2021 inclusiv”, se arată în sentința instanței.

Tinerii sunt obligați ca pe durata executării măsurii educative să urmeze un curs de pregătire şcolară.

Decizia Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 2,429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: