Un nou eșec pentru profesorii concediați de UCB

Profesorii Universității „Constantin Brâncuşi”, cărora rectorul Luminița Popescu le-a încetat contractele de muncă, pierd procesele intentate în instanță.

Ei au cerut suspendarea deciziei din 15 iunie prin care au fost puși pe liber. Adrian Gorun și George Niculescu au înregistrat deja un eșec în justiție. La fel și prof. univ. dr. Vasile Lupulescu.

„Respinge excepţia rămânerii fără obiect a cererii şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Rectorul Universității Constantin Brâncuşi invocate prin întâmpinare. Respinge cererea promovată de reclamantul Lupulescu Vasile în contradictoriu cu pârâţii Universitatea Constantin Brâncuşi şi Rectorul Universității Constantin Brâncuşi, având ca obiect suspendarea executării Deciziei nr. 645 din 15.06.2022 emisă de Rectorul Universității Constantin Brâncuşi ca inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, este soluția pe scurt a Tribunalului Gorj de miercuri, 13 iulie.

Profesorii au deschis noi procese, cerând anularea deciziei rectorului Popescu. „Începând cu data de 15.06.2022 a încetat activitatea următoarelor cadre didactice: 1. Prof.univ.dr. Gorun Adrian, 2. Prof.univ.dr. Lupulescu Vasile, 3. Prof.univ.dr. Niculescu George, 4. Prof.univ.dr. Durbăcea-Bolovan Marian, 5. Conf.univ.dr. Ionașcu Titu, 6. Conf.univ.dr. Enea Titel, 7. Conf.univ.dr. Dițescu Damian, 8. Lector univ.dr. Mălăiuș Vasile. Încetarea activității celor opt cadre didactice a intervenit prin pensionare, fiind îndeplinite condițiile cumulative prevăzute de lege în ceea ce privește vârsta standard de pensionare de 65 de ani și stagiul minim de cotizare”, a anunțat UCB.

Luminița Popescu a fost demisă în 2017 de către Senatul UCB, condus de către Adrian Gorun. A revenit de curând pe post, prin hotărâre judecătorească.

Între timp, fostul rector, ales prin concurs, a dat în judecată Ministerul Educației. Curtea de Apel Craiova a decis, miercuri, amânarea procesului. „Se comunică cererea de intervenţie depusă de Luminiţa Georgeta Popescu, către pârâtul Ministerul Educaţiei. Prorogă discutarea cu privire la admisibilitatea în principiu a cererii de intervenţie la următorul termen de judecată”, a decis instanța.

Vizualizări: 4,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: