Scapă de arestul preventiv, dar nu are voie să profeseze

Florentina Uță, asistenta medicală din Ionești, acuzată că a făcut zeci de „vaccinări la chiuvetă”, are mari șanse să scape de arestul la domiciliu.

Tribunalul Gorj a dispus, luni, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.
Dacă sentința va rămâne definitivă, asistenta medicală trebuie să respecte mai multe obligaţii, între care să nu plece din țară și să nu exercite profesia de asistent medical. „În baza art. 215 alin. (3) C. proc. pen., atrage atenţia inculpatei Uță Florentina că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestului preventiv. Respectarea măsurii şi a obligaţiilor va fi verificată de Biroul Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Gorj. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, a decis Tribunalul Gorj.
Asistenta este acuzată de 24 de acte materiale de luare de mită şi fals intelectual în formă continuată. Femeia elibera adeverințe false de vaccinare în schimbul unor sume de bani. Asistenta cerea până la 2000 de lei pentru o ”vaccinare la chiuvetă”.

Vizualizări: 4,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: