Începe judecata în dosarul vaccinării la chiuvetă 

Tribunalul Gorj a dispus, joi, începerea judecății în dosarul în care o asistentă medicală din comuna Ionești este acuzată că a eliberat în mod repetat certificate false de vaccinare în schimbul unor sume de bani.

În același dosar va fi judecat și un bărbat pentru dare de mită și instigare la fals informatic.

Magistrații au respins, ca nefondate, cererile şi excepţiile formulate de inculpați cu privire la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

„Dispune începerea judecăţii privind pe inculpații: 1. Uță Florentina, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (24 acte materiale), fals informatic în formă continuată prev. de art. 325 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (24 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată prev. de art. 321 Cod penal cu aplicarea art. 35 Cod penal (24 acte materiale), toate cu aplicarea art. 38 Cod penal; 2. Giurcă Gheorghe-Cristian, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, instigare la fals informatic prev. de art. 47 Cod penal raportat la art. 325 Cod penal și instigare la fals intelectual prev. de art. 47 Cod penal raportat la art. 321 Cod penal cu aplicarea art. 38 Cod penal”, a decis instanța.

Cei doi pot contesta sentința în termen de trei zile.

Asistenta medicală primea între 500 și 1.500 de lei „pentru a nu administra dozele de vaccin, introducând în sistemul informatizat date informatice necorespunzătoare adevărului, privind vaccinarea mai multor persoane, în scopul de a produce consecinţe juridice, eliberând în fals mai multe adeverinţe de vaccinare, consemnând în mod necorespunzător adevărului că persoanele respective ar fi fost vaccinate”, potrivit rechizitoriului.

Poliţiştii şi procurorii au făcut o percheziţie la cabinetul medical din comună, dar şi acasă la asistentă. „Au fost ridicate de la suspecta U.F. sume de bani (în lei și euro) în valoare de aproximativ 94.000 lei, precum și mai multe bunuri de valoare mare, cum ar fi mașină de spălat vase, unitate de computer, cuptor cu microunde, aspirator vacuum cleaner, noi, nedesfăcute în ambalaj, depistate la domiciliul acesteia”, susțin procurorii

Femeia de 52 de ani s-a aflat trei luni în arest preventiv, după care a fost plasată în arest la domiciliu.

Vizualizări: 1,288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: