Au început înscrierile la Festivalul Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului”

Târgu Jiu se pregătește să găzduiască cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului”, un eveniment cu o tradiție îndelungată în promovarea muzicii folk românești.

Festivalul se va desfășura în perioada 9-11 august și este organizat de Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în colaborare cu Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”.

Festivalul-concurs reunește tineri talentați din întreaga țară, oferindu-le ocazia de a-și demonstra abilitățile artistice în domeniul creației și interpretării muzicii folk.

Competiția este deschisă interpreților și grupurilor folk care nu au obținut Marele Premiu și Trofeul la edițiile anterioare. Festivalul își propune să promoveze noi talente și valori ale muzicii folk, adresându-se tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani. Concurenții vor prezenta în concurs două piese originale, dintre care una trebuie să fie un cântec de dragoste sau patriotic. Textele pot fi fie creații proprii, fie opere ale altor poeți, iar linia melodică trebuie să fie compusă de concurenți.

Înscrierea se face prin completarea unui formular de înscriere și trimiterea acestuia, împreună cu o copie a cărții de identitate, la Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Documentele pot fi trimise prin e-mail la adresa [email protected] sau depuse la sediul instituției de pe strada 11 Iunie 1848, nr. 87. Termenul limită pentru înscriere este 8 august 2024. Concurenții care au participat la „Tabăra Folk de la Calafat” sunt scutiți de preselecție, în baza protocolului de colaborare între Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” și Asociația „Proiect pentru o Lume a Oamenilor mai Buni” (APLOMB).

Vizualizări: 553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: