Localnicii din Polovragi fac bani frumoși de pe urma "Bâlciului de Sfântul Ilie"

"Bâlciul de Sfântul Ilie" aduce venituri frumoase localnicilor care au terenuri sau case în imediata apropiere a locației, unde timp de o săptămână se va desfășura unul dintre cele mai mari târguri din țară.

Sute de comercianți vor sta aici până pe 20 iulie pentru a-și vinde produsele și mărfurile, și zilnic, timp de o săptămână, aici ajung mii sau chiar zeci de mii de oameni.

Pentru că celor care vin la târg nu li se permite să-și parcheze mașinile pe partea carosabilă că să nu îngreuneze traficul, aceștia sunt nevoiți să apeleze la sătenii care și-au trasformat curțile în parcări.

"De câțiva ani de zile lasăm turiștii să parcheze mașinile la noi în curte. Este de fapt un teren pe care nu îl folosim, este suficient de mare cât sa încapă câteva zeci de mașini și în felul acesta facem și noi ceva bănuți. Parcarea este între 10 și 20 de lei pe zi, în funcție de fluxul de vizitatori. Să vă spun așa, cred că parcăm zilnic la noi câteva sute de mașini. Vin foarte mulți oameni aici la bâlci", povestește un localnic.

Cei care ajung la Polovragi se bucură că au unde parca, însă consideră că autoritățile intenționat nu mai permit mașini pe marginea drumului că să ajute sătenii.

"Nu este o sumă foarte mare parcarea, dar este interesantă abordarea autorităților locale de aici. Pe lângă faptul că nu vor să aibă evenimente nedorite, au găsit și o soluție ca cetățenii care stau in jurul târgului să facă și ceva bani, că și așa suportă gălăgia și agitația asta timp de o săptămână. E un lucru bun pentru toți", susține un vizitator de la târg.

Galerie foto


Vizualizări: 4,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: