Zeci de copii din Botoșani, în tabără în Baia de Fier

Localitatea Baia de Fier a devenit tot mai atractivă și pentru tinerii care vor să vină aici în tabără. Fac tot soiul de activități pe munte și un mare plus e că aici nu au voie cu telefoanele mobile. Copiii le primesc doar seara să poată vorbi cu părinții la telefon. În rest, desfășoară activități în pădure, pe stânci și își depășesc limitele. 

În aceste zile, 20 de copii din Botoșani sunt în tabără la clubul White Wolf din Baia de Fier. Alături de voluntarii de aici învață să escaladeze stâncile abrupte, să meargă pe fir de oțel, să-și depășească fricile sau să aibă grijă de natură. „Au nevoie de concentrare, atenţie astfel încât să-şi poată depăşi propriile bariere şi să vadă că viaţa se poate trăi foarte uşor şi fără telefoane. Ne place, ne distrăm. chiar dacă sunt 30 şi aproape 40 de grade aici, între stânci, respectiv brazi, nu le simţim. e bine şi e de petrecut frumos timp în aer liber”, spune Simona Breșug, organizatoarea taberei.

Cel mai mic copil care a venit în tabără are doar trei ani. Copiii vor petrece șase zile în Baia de Fier. „Ieri am avut urcare pe coardă, noduri şi via ferrata terminată cu hamace. Azi avem escaladă şi vizotă în peştera Iedului, o peşteră neamenajată. Au ocazia să vadă o peşteră care e naturală, conservată. Pe perioada caniculei, încercăm să stăm la umbră, în zona de pădure sau în interior pentru a putea face şi partea de teorie”, a explicat Gabriel Dan Chiriac, directorul clubului montan White Wolf din Baia de Fier.

În tabără, copiii se deconectează de la tehnologie și se conectează cu natura. Telefoanele sunt interzise. „La câte activităţi avem, nici nu simţim nevoia să stăm pe telefoane. Ne ocupăm timpul şi ne simţim super bine”, a spus o tânără. „E prima dată când fac genul acesta de activităţi la munte, via ferrata, escaladări şi cum am ajuns aici, la Baia de Fier, am fost îndrăgostită de locul acesta. E magnific”, a spus o altă elevă.

Galerie foto




Vizualizări: 468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: