Ana Bărbosu va primi vineri medalia de la Jocurile Olimpice

Anunțul oficial despre mult discutata medalie de bronz de la Jocurile Olimpice a venit marți. Gimnasta română Ana Bărbosu va intra în posesia medaliei de bronz de la Jocurile Olimpice, în finala de la sol, vineri, 16 august.

După zilele în care Ana Bărbosu a fost cu nervii întinși la maximum, gimnasta română poate sta liniștită. Team Romania a dat un comunicat de presă, în care a anunțat când va ajunge medalia la sportiva noastră.

„Gimnasta Ana Maria Barbosu va intra în posesia medaliei de bronz câștigată în finala de la sol a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

Medalia îi va fi înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, și de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român în cadrul unui eveniment care va avea loc pe esplanada Casei Olimpice din București, vineri 16 august, cu începere de la ora 09:30”, a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român, pe facebook.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, o liniștise pe sportivă, transmițându-i că medalia va ajunge la ea în momentul în care forul internațional olimpic va trimite distincția în România.

„Ana Maria Bărbosu va primi medalia chiar zilele următoare, medalia va sosi în România, ea o va primi într-o ceremonie care trebuie să respecte câteva indicații de la CIO, sunt anumite reguli.

E o ceremonie, dar care nu va fi o ceremonie propriu-zisă, ci doar o înmânare care va fi făcută de membrul CIO pentru România, Octavian Morariu. Mâine se va stabili exact când și unde. Așteptăm instrucțiuni de la CIO. Când medalia va sosi în România, le vom avea”, a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR, la Euronews. 

Gimnasta americană Jordan Chiles nu va fi nevoită să returneze medalia. Ea va rămâne în posesia distincției, dar nu va mai figura în nicio statică sau clasament în calitate de ocupantă a locului trei în clasamentul finalei olimpice de la sol.

Pe 5 august, Bărbosu încheia întrecerea pe locul 3, la egalitate de puncte, 13,700, cu Sabrina Voinea, dar avantajată de faptul că a avut o notă de execuție mai mare.

La scurt timp după ce și-a încheiat exercițiul, Jordan Chiles a aflat că se află pe locul 5, cu 13,666 de puncte, dar antrenorii ei ai făcut contestație pentru nota de la execuție, aceasta a fost acceptată, iar Chiles a primit o zecime în plus, care a urcat-o pe locul 3.

La scurt timp, Federația Română de Gimnastică și Comitetul Olimpic și Sportiv au depus apel la TAS, în numele Anei Bărbosu, iar forul de la Lausanne, care a avut o comisie specială la Paris, pe timpul Jocurilor Olimpice, a dat verdictul: americanii au depășit timpul pentru depunerea contestației cu patru secunde, astfel că nota lui Chiles a rămas 13.666. Federația Internațională de GImnastică a ratificat decizia în aceeași zi.

Vizualizări: 583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: