Ce să pui peste carnea de porc ca să iasă friptura fragedă!

Pentru a te bucura de o friptură fragedă de porc există câteva trucuri pe care te poți baza în bucătărie. Cel mai important este, însă,  un ingredient care poate face diferența și la care nu te-ai gândi să îl folosești.

Toată lumea își dorește să obțină preparate cât mai gustoase. Când vine vorba însă de o carne ceva mai fragedă, putem avea probleme. Este esențial să știi ce să pui peste carnea de porc dacă vrei să îți iasă friptura fragedă.

Bucătarii cu experiență spun că există un ingredient cheie care va face diferența, dacă e pus cum trebuie, fiind vorba despre iaurt. Acesta poate fi înlocuit și cu laptele bătut și pur și simplu face minuni. Astfel, condimentează carnea, iar mai apoi adaug-o într-o pungă cu iaurt. Aceasta trebuie să stea la marinat cel puțin 30 de minute dar o poți lăsa și două ore.

Acizii au rolul de a slăbi structura proteinei, făcând astfel carnea mai fragedă. Această tehnică este des utilizată în cele mai multe restaurante, acesta fiind și motivul pentru care de multe ori, carnea are o textură aparte.

Înainte de a fi adăugată în tavă, aceasta trebuie clătită foarte bine, iar ulterior uscată cu o lavetă de hârtie.  Carnea de porc trebuie de asemenea să fie și feliată. Pentru ca toate condimentele să fie absorbite și pentru un interior fraged, ea trebuie crestată. Practic faci niște tăieturi superficiale pe toată suprafața bucății de carne.

Ca și garnitură poți adăuga la cuptor lângă ea niște cartofi condimentați. Rezultatul va fi cu siguranță unul pe măsura așteptărilor tale, astfel că vei putea repeta rețeta ori de câte ori îți dorești.

Vizualizări: 4,151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: