Amendă penală pentru un fost ministru al Energiei

Fostul ministru al Energiei, Victor Grigorescu, a fost condamnat, miercuri, la o amendă penală de 48.000 de lei în dosarul privind neregulile din declaraţiile de avere.

Grigorescu a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Astfel, Victor Grigorescu a fost condamnat la 36.000 de lei amendă penală (corespunzătoare a 120 de zile – amendă înmulţite cu 300 de lei pe zi-amendă) pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la 36.000 de lei amendă penală (corespunzătoare a 120 de zile – amendă înmulţite cu 300 de lei pe zi-amendă) pentru fals în declaraţii în formă continuată.

Înalta Curte de Casație și Justiție a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, la care a adăugat un spor de o treime din totalul celeilalte pedepse, urmând ca în final acesta să execute pedeapsa principală rezultantă de 48.000 de lei amendă penală. Totodată, au fost desfiinţate înscrisurile falsificate.

Hotărârea poate fi atacată cu apel.

ANI a descoperit nereguli în declaraţiile de avere depuse de Victor Vlad Grigorescu în anii 2015 şi 2016, referitor la nedeclararea unui imobil. De asemenea au fost neclarități cu privire la o tranzacţie privind o platformă online (monitoreu.com) pe care acesta o deținea.

Vizualizări: 1,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: