Primarul Petroi câștigă definitiv procesul cu ANAF

“După 7 ani în care Comuna Aninoasa a fost văduvită de investiții, am câștigat în instanță definitiv abuzurile generate de ANAF”, a transmis miercuri primarul din comuna gorjeană Aninoasa, Ilie Petroi.

“Respinge recursul declarat de pârâta Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova în nume propriu, precum şi în numele şi pentru Ministerul Finanţelor (fost Ministerul Finanţelor Publice) împotriva sentinţei nr. 323/2019 din 16 septembrie 2019 a Curţii de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Obligă recurenta pârâtă Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova în nume propriu, precum şi în numele şi pentru Ministerul Finanţelor (fost Ministerul Finanţelor Publice) la plata sumei de 10.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată către intimata reclamantă Unitatea Administrativ Teritorială Aninoasa. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 1 februarie 2022”, se arată pe portalul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Din cauza unui proces verbal întocmit de către reprezentanții Agenției Finanțelor Publice Gorj acum șapte ani, prin care s-a constatat un prejudiciu de două milioane de lei cu privire la modernizarea unui drum comunal din comuna Aninoasa, activitatea primăriei a fost blocată timp de mai mulți ani.

Primarul Petroi a afirmat în nenumărate rânduri că procesul verbal a fost întocmit cu rea credință. Localitatea nu a mai putut să acceseze fonduri europene, pentru că figura cu această datorie.

Vizualizări: 2,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: