6 ani și 9 luni de pușcărie pentru deratizarea ucigașă

Gorjeanul Ioan Sorin Buță, patronul firmei care a realizat deratizarea din „blocul morții” din Timișoara, în noiembrie 2019, a fost condamnat definitiv la 6 ani și 9 luni de închisoare.

Bărbatul a fost obligat la plata unor daune de 150.000 de euro și 700.000 de lei. În noiembrie 2019, un copil nou-născut, unul de trei ani și o mamă de 29 de ani au murit intoxicați, după realizarea deratizării în bloc. Alte persoane au ajuns la spital.

„Inculpatul, cunoscând caracterul ilicit şi deosebit de periculos al activităţii de dezinsecţie pe care a realizat-o, a încercat să ascundă orice posibilă urmă a efectuării acestei operaţiuni, alegând să arunce recipientele în care se găsea insecticidul într-un tomberon situat în altă zonă a oraşului decât cea în care a întreprins aceste activităţi ilicite”, au stabilit anchetatorii.

Anchetatorii au stabilit că pentru deratizare a fost folosită substanţa Delicia – Gastoxin care conţine fosfură de aluminiu, foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială. Aceasta fusese achiziționată de pe piața neagră și este folosită în agricultură pentru uciderea rozătoarelor.

Potrivit sentinţei Curții de Apel Timișoara, patronul firmei Bistim Dera SRL a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic continuat cu substanţe toxice.                   

Vizualizări: 2,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: