Condamnare pentru Radu Mazăre

Fostul edil al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv de ÎCCJ, în dosarul Polaris, la 5 ani de închisoare. Tot o pedeapsă de 5 ani de detenţie a fost dispusă şi în cazul omului de afaceri Sorin Strutinsky. Instanţa supremă a decis confiscarea a câte 3.416.371 lei de la cei doi.

Fostul primar a fost condamnat pentru luare de mită şi conflict de interese.

"În baza art. 33 lit. a raportat la art. 34 lit. b C.pen. anterior, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare. (..) Dispune confiscarea de la inculpaţii Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Sorin Gabriel a câte 3.416.371,02 lei fiecare", este decizia ÎCCJ.

Potrivit DNA, în perioada 2008 - 2014, Radu Mazăre, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, ar fi primit de la firma Polaris M Holding SRL, al cărei asociat şi administrator era fostul deputat Eduard Martin, peste 7 milioane de euro, pentru că ar fi asigurat acestei companii câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului.

În anul 2008, între Polaris M Holding SRL şi primăria condusă de Radu Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani şi un act adiţional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorată nejustificat cu 10 milioane de lei.

Conform DNA, mita ar fi fost primită prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între Polaris M Holding şi o firmă controlată de Mazăre şi Strutinsky. Suma totală achitată în baza acestor contracte a fost, conform calculelor expertului desemnat, de 33.987.771 lei. Prejudiciul estimat de DNA prin încheierea contractului este de 200.213.248 lei, scrie adevărul.ro.

Vizualizări: 1,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: