A transformat trei căbănuțe primite de la CEO în locuințe sociale 

Autoritățile locale din comuna gorjeană Roșia de Amaradia au reușit să obțină cu titlu gratuit de la Complexul Energetic Oltenia trei căbănuțe făcute de companie pentru strămutați, dar și o platformă betonată pe care se află o clădire lăsată în paragină.

Imobilele au fost luate de autoritățile din Roșia de Amaradia în urmă cu mulți ani, și ar mai fi și alte clădiri care ar putea intra în patrimoniul primăriei, însă procedura de tranfer este acum destul de complicată.

"Cred că sunt printre puținii primari dacă nu singurul care a reușit să obțină cu titlu gratuit de la CEO câteva clădiri. Au mai încercat apoi și alții, dar s-au complicat lucrurile. Ar mai fi câteva clădiri și la mine în comună, dar nici nu mai încerc să le iau pentru că procedura este foarte complicată. Ele sunt proprietatea CEO și este nevoie de hotărâre de guvern ca apoi compania să le dea mai departe cu titlu gratuit", a declarat primarul din comuna Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Unele clădiri luate de la CEO au fost puse deja în valoare de autorități, iar altele vor intra în reabilitare.

"Eu am pus mâna pe trei căbănuțe făcute de CEO în satul Becheni pentru strămutați, dar și pe o platformă betonată pe care este o clădire dezafectată. Căbănuțele le-am transformat în locuințe sociale și sunt folosite de familiile aflate în dificultate, iar clădirea aflată în paragină este în Grui și pentru ea o să depunem un proiect de reabilitare și o transformăm în clădire administrativă, ca să putem obține finanțare", a declarat primarul din comuna Roșia de Amaradia.

Complexul Energetic Oltenia are în Gorj multe clădiri pe care nu le folosește, dar nici nu le dă autorităților publice.

Vizualizări: 641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: