Pârjoale marinate de pui
Pârjoalele marinate de pui sunt realizate din cartofi fierţi şi carne de pui şi foarte multe verdeţuri. Nu sunt greu de preparat şi sunt foarte gustoase.
Pentru a pregăti pârjoalele aveţi nevoie de carne tocată de pui, câteva legume şi verdeţuri şi condimente.
Ingrediente:
800 g carne tocată de pui
8 roșii
2 cartofi
2 ardei grași
1 ou
6 căței de usturoi
pătrunjel proaspăt
cimbru proaspăt
ulei
zahăr
oțet de mere
sare şi piper
Mod de preparare: Cartofii se decojesc și se fierb. După ce au fiert se pasează și se pun într-un bol. Se adaugă carnea tocată, pătrunjel tocat, ou, usturoi pisat, sare și piper. Se amestecă bine și se formează chiftele şi se prăjesc în ulei bine încins.
Roșiile se fierb 2 minute. Se decojesc și se toacă mărunt. Ardeii se taie fâșii subțiri. Se încing 3 linguri de ulei și se prăjesc ardeii timp de un minut. Se adaugă roșiile tocate şi două linguri de oțet, o linguriță de zahăr, sare și piper.
Se lasă să fiarbă 5 minute, după care se pun chiftelele. Se pune o crenguță de cimbru și se bagă la cuptor pentru 20 minute.