A fost exclusă definitiv din Liga 2 și amendată de FRF!

Federația Română de Fotbal, prin Comisia de Disciplină și Etică, a exclus din campionatul Liga 2, ediția 2024-2025, clubul ACS Viitorul Târgu Jiu, în urma a doua neprezentări la meciuri în decurs de zece etape. Astfel, FRF a anulat, conform regulamentului, rezultatele înregistrate în acest sezon de echipa susținută de Nicolae Sarcină dar i-a mai aplicat și o serie de amenzi pentru neprezentări.

Excluderea echipei care juca la Severin a fost aprobată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF în ședința din 23 octombrie 2024 și a fost publicată o zi mai târziu. 

Motivul oficial al excluderii nu este decizia de faliment, la care cei de la ACS Viitorul mai aveau ocazia de a face recurs și, teoretic, posibilitatea, puțin probabilă, de a câștiga, ci cele două neprezentări consecutive la ultimele jocuri. 

Pentru neprezentarea de la ultimul meci programat, cel cu Unirea Ungheni, ACS Viitorul a primit și o amendă de 1700 de lei, aceasta fiind a doua amendă de acest fel.

”Departamentul de Competiții / Sesizare cu privire la neprogramarea meciului ACS Viitorul  Târgu Jiu – CS Unirea Ungheni 2018 din cadrul etapei 10 din Competiția Liga 2.

Sancțiunea: Admite sesizarea Departamentului de Competiții.

În temeiul art. 79/9 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, clubul ACS Viitorul Tg Jiu se sancționează cu Forfait (pierderea jocului cu 3-0) și 1700 lei penalitate sportivă.

În conformitate cu prevederile art. 79/2 din RD, clubul ACS Viitorul Tg. Jiu se sancționează cu Excluderea din competiție și Retrogradarea în categoria în anul competițional următor în ultima categorie competițională organizată de Asociația Județeană de Fotbal pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză”, este decizia CDE din ședința din data de 23 octombrie 2024.

Practic, ACS Viitorul Târgu Jiu nu s-a prezentat, mai întâi, la meciul cu CSC Șelimbăr, programat în deplasare, și apoi la cel cu Unirea Ungheni, programat pe teren propriu, acesta fiind meciul care urma să se joace după decizia de faliment. 

Cei de la ACS Viitorul Târgu Jiu trebuia să organizeze acest meci, indiferent de decizia tribunalului, a considerat FRF care a sancționat clubul pentru neprezentare și apoi a exclus echipa lui Sarcină din competiție. 

Vizualizări: 486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: