Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Căpitanul ACS Viitorul Târgu Jiu, despre dezastrul de la echipă!

ACS Viitorul Târgu Jiu a intrat în faliment iar foștii jucători sunt nevoiți acum să își caute alte echipe. Căpitanul Flavius Dumbrăvean venise recent la Târgu Jiu pentru a fi alături de soția sa, care este handbalistă la CSM Târgu Jiu.

Unul dintre jucătorii cu care ACS Viitorul Târgu Jiu începuse sezonul în vara acestui an, Flavius Dumbrăvean, a vorbit pentru liga2.ro despre experiența trăită la clubul patronat de Nicolae Sarcină.

Flavius Dumbrăvean a fost unul dintre ultimii căpitani ai echipei lui Călin Cojocaru acesta povestind experiența dureroasă trăită  la Târgu Jiu. Dumbrăvean a decis să semneze cu echipa lui Sarcină deși știa că are probleme financiare dar a făcut-o pentru a fi mai aproape de familia sa.

”Când am decis să vin aici, știam că lucrurile nu sunt tocmai roz și că echipa se confrunta deja cu anumite probleme. Totuși, nu îmi imaginam că situația este atât de gravă și că se va degrada atât de repede. Unul dintre motivele care au cântărit în decizia mea a fost și faptul că soția mea este handbalistă la CSM Târgu Jiu, în Liga Florilor. Astfel, a fost și o oportunitate de a fi aproape de familie. Însă, din momentul în care am ajuns, problemele au devenit tot mai evidente și am observat unele lucruri anormale, ieșite din tiparul fotbalului de performanță. Perioada de pregătire a fost și ea una complet atipică pentru un club profesionist. Spre deosebire de alte echipe, noi nu am avut parte de un cantonament adecvat. Ne-am antrenat prin parcuri, iar pentru ședințele tehnico-tactice am fost nevoiți să căutăm terenuri prin comunele din împrejurimile Târgu-Jiului, pentru că nu aveam unde să ne pregătim corespunzător. Condițiile de pregătire au fost departe de standardele necesare unui fotbalist profesionist.

În plus, vestea că meciurile de acasă se vor juca la Turnu Severin a complicat și mai mult lucrurile. Practic, eram mereu pe drumuri. Chiar și în zilele de antrenament sau în cele de meci, trebuia să ne deplasăm din Târgu Jiu. Mai în glumă, mai în serios, jumătate din perioada petrecută aici, am petrecut-o în autocar”, a povestit Dumbrăvean pentru liga2.ro.

Odată cu eșecul suferit pe teren propriu în fața celor de la Csikszereda, lucrurile au început să se schimbe. 

„Ni s-a tăiat masa, fără ca cineva să ne comunice motivele pentru această decizie. A fost o situație dezolantă, mai ales în contextul în care deja ne confruntam cu dificultăți. Am continuat așa, cu ajutorul antrenorului care a suportat o bună perioadă alimentația jucătorilor, iar în toată această perioadă am avut patru meciuri, dintre care trei în campionat și unul în Cupa României, împotriva deținătoarei trofeului, Corvinul Hunedoara. Din păcate, am înregistrat patru eșecuri consecutive. Dintre acestea, două au fost pierdute la limită, după minutul 85, împotriva Concordiei și a Mioveniului. 

Aceste eșecuri, coroborate cu tot ce se întâmpla în jurul nostru, ne-au dat sentimentul că alunecăm pe un tobogan periculos, din care va fi foarte greu să ne oprim fără sprijinul și susținerea conducerii. Erau momente în care ne simțeam total abandonați, iar lipsa de reacție din partea celor care trebuiau să ne susțină nu a existat”, a mai spus fotbalistul.

Jucătorii ajunseseră să se culce cu gândul la ce vor face mâine, ce vor mânca, mai povestește Dumbrăvean. Unii au slăbit chiar și 10 kilograme în acest timp, din cauza stresului și a lipsei hranei.

Deși pare incredibil, astfel de condiții a oferit ACS Viitorul Târgu Jiu în ultimele sale luni de existență. Și-a abandonat jucătorii, iar aceștia au încercat să meargă mai departe în campionat cât au putut!

”De la acel moment, am simțit că toată lumea și-a luat mâna de pe noi. Fără salarii primite și fără o alimentație corespunzătoare, este evident cât de mult puteam să ne pregătim la nivelul Ligii a 2-a. În vestiar, nu cred că mai era vreun jucător care să se gândească la fotbal în acele momente. Eram martorii unor situații critice, cu jucători care au slăbit între 5 și 10 kg în perioada asta din cauza stresului și a lipsei de hrană. Cum să ne antrenăm la capacitate maximă când nu aveam nici măcar minimul necesar pentru a face asta? Este imposibil să ne ridicăm ca echipă la nivelul adversarelor când pentru noi fotbalul era ultimul lucru pe care îl mai aveam de care să ne facem griji. Vi se pare normal ca un fotbalist în 2024 să se culce cu gândul: ”Oare am ce să mănânc mâine?” Este o situație inacceptabilă, care nu doar că ne-a afectat performanțele pe teren, dar și starea mentală. Așa ceva nu ar trebui să se întâmple în fotbalul profesionist, iar noi, ca sportivi, merităm mult mai mult decât atât”, a dezvăluit Flavius Dumbrăvean pentru liga2.ro.

Fără un răspuns, a urmat protestul jucătorilor și prima neprezentare în campionat, aceasta din urmă decisă de conducere ca răspuns la gestul fotbaliștilor de a refuza să se mai antreneze în condițiile mizere oferite de club.

Vizualizări: 1,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: