Cum să te bucuri de o recoltă bogată la castraveții timpurii

Gospodarii au o serie de trucuri care îi ajută să se bucure de recolte bogate la castraveții timpurii. Unul dintre secretele la care apelează în fiecare an grădinarii cu experiență este alegerea corectă a semințelor.
De obicei, nu există grădină din România în care să nu fie cultivați castraveți. Aceste legume nu sunt deloc pretențioase, însă, dacă vrei să te bucuri de recolte ca în reviste, trebuie să acorzi importantă câtorva aspecte, cum ar fi particularitățile de creștere și solul. Doar așa vei reuși să te bucuri de rezultatele dorite.
În primul rând, dacă vrei o recoltă bogată de castraveți, trebuie să știi că semințele joacă un rol important. Calitatea lor este esențială, iar grădinarii cu experiență recomandată hibrizii timpurii, care se pot cultiva atât în solarii, cât și în sere. Înainte de a cumpăra semințele, este recomandat să citești descrierea soiului, pentru a afla dacă se potrivesc sau nu condițiilor de creștere.
Potrivit grădinarilor cu experiență, semințele trebuie tratate cu soluție biofungică pentru a crește imunitatea răsadurilor viitoare. În soluția respectivă, semințele trebuie să stea în jur de o oră, după care fie sunt semănate, fie sunt păstrate într-o cârpă umedă de bumbac.
Cel mai bun sol pentru castraveții timpurii este cel bogat în materie organică. Tocmai de aceea, trebuie să acorzi importanță pregătirii lui. Cel mai bine este să amesteci turbă dezoxidată și mraniță în proporții egale. Pentru ca substratul să mențină mai multă vreme umiditatea, poți adăuga aproximativ 10-15%: perlit, vermiculit.
Castraveții iubesc căldura, așa că trebuie să păstrezi o temperatură optimă a solului și a aerului. Potrivit grădinarilor, recipientele cu semințe trebuie să fie păstrate într-un loc unde temperatura atinge 24-26°C.
Vizualizări: 225
Distribuie Trimite pe WhatsApp