Victorie clară pentru CSM Târgu Jiu în meciul cu Laguna București

CSM Târgu Jiu a înregistrat sâmbătă cea de a treia victorie consecutivă din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, după ce a trecut fără probleme de Laguna București, scor 91-74. Meciul a contat pentru etapa a 13-a, iar baschetbaliștii grupării gorjene au ajuns la cel de-al 5-lea succes stagional.

Sub privirile președintelui Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, dar și a antrenorului federal, gorjeanul Claudiu Fometescu, CSM Târgu Jiu și-a trecut în cont o nouă victorie, la capătul unui meci pe care l-a dominat în cea mai mare parte a sa. Doar în prima parte a meciului, oaspeții de la Laguna au pus ceva probleme pe tabela de marcaj, dar baschetbaliștii lui Kresimir Basic au gestionat foarte bine finalul primei reprize, dar și partea secundă a meciului. Gorjenii s-au impus în toate cele patru secvențe ale partidei. Pe sferturi scorul a fost 20-16, 23-20, 24-18, 24-20, după cum se arată în cronica acestui joc.

CSM Târgu Jiu a început meciul cu următorul ”5”: Octavian Popa Calotă, Ethan Wright, Dimitrius Underwood, Noam Weinberg și Arsenije Vuckovic.

Cel mai bun marcator al grupării gorjene a fost Arsenije Vuckovic. Bsoniacul a terminat meciul cu 25 de puncte și 5 recuperări. Americanul Dimitrius Underwood a terminat meciul cu triple-double, cu 17 puncte, 11 recuperări și 10 pase decisive, pentru un indice de +32 la eficiență, fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. Sosit recent la Târgu Jiu, americanul Cameron Oluyitan a avut cea mai consistentă evoluție de la sosirea sa, cu 14 puncte marcate și 3 recuperări. Artizanul victoriei de la Galați, Ethan Wright, a terminat meciul cu 12 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Noam Weinberg a totalizat 9 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Andrei Băragan, cu o evoluție remarcabilă, a reușit 8 puncte și o recuperare. Jalen Dupree a terminat partida cu 4 puncte și 4 recuperări, iar Popa Calotă a terminat meciul cu 2 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

Etapa viitoare, pe 22 decembrie, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, pe terenul echipei Corona Brașov, iar în ultima partidă din acest an, pe 29 decembrie, CSM Târgu Jiu va juca, pe teren propriu, cu echipa campioană, U BT Cluj Napoca.

Vizualizări: 555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: