Echipele din Liga 2 care nu se supun noilor reguli ale FRF  pot fi amendate

Echipele din Liga 2 vor fi sancționate dacă propunerea lui Răzvan Burleanu cu privire la faptul că echipele să fie nevoite să aibă pe teren un număr mai mare de jucători formați la nivel național va fi aprobată și va intra în vigoare. Răzvan Burleanu nu vrea să menajeze cluburile deloc și anunță că intenționează să le taxeze financiar.

Dacă nu va fi respectată regula în cauză, atunci cluburile din Liga 2 ar putea să plătească. În altă ordine de idei, echipele care nu îndeplinesc condițiile nu se pot conecta la fondurile guvernamentale pentru propriile academii. ”Toate cluburile care nu participă în grupele competițiilor europene primesc niște plăți de solidaritate. Mecanismul din România este mai sofisticat. Nu ne uităm doar la cluburile care nu participă în cupele europene. Am legat aceste plăți de solidaritate cu clasificarea academiilor.

Ne raportăm la cele mai bune 20 de cluburi profesioniste care sunt clasificate în această ierarhie. Dacă un club profesionist se află în primele 20 de pe această listă, dar nu aplică această regulă, să aibă 5 jucători formați la nivel național pe teren în același timp, pe tot parcursul meciului, va fi sancționat financiar.

În momentul de față, nu am mers atât de departe. Ne-am uitat către plățile de solidaritate, care să se ducă în academii. A doua sursă de venit, pe care sperăm să o deblocăm alături de guvern, se referă la niște fonduri guvernamentale. Atunci, cluburile care nu îndeplinesc aceste condiții nu se pot conecta la aceste fonduri guvernamentale pentru propriile academii”, a precizat Răzvan Burleanu.

În acest moment, ROAF (Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice) prevede următoarele pentru cluburile din Liga 2: ”Echipele din Liga a 2-a au dreptul să folosească maxim 2 jucători non-UE în același timp în teren şi sunt obligate să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 10 jucători formaţi la nivel naţional”, și ”Echipele din Liga a 2-a sunt obligate să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor din campionat, cel puțin 3 jucători sub 22 de ani formați la nivel național (născuți după data de 01.01.1997). Dacă unul dintre jucătorii menționați este eliminat din teren, echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt jucător din aceeași categorie de vârstă”.

Vizualizări: 394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: