Trucuri culinare care te ajută în bucătărie
Pentru a te putea descurca mai uşor în bucătărie trebuie să cunoşti o serie de trucuri și secrete. Acestea îţi vor face munca mai uşoară dar vor face mai gustoase unele dintre mâncărurile preparate.
Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.
Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!
Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.
Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.
Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor.
Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte.
Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă.
Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.
Pentru ca legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă.
Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.
Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare.