O nouă regulă propusă de Răzvan Burleanu ar putea afecta echipele din Liga 2

O nouă regulă ar putea să fie aplicată formațiilor din Liga 2, în urma unui anunț făcut de președintele FRF, Răzvan Burleanu. Acesta a declarat, la finalul Comitetului Executiv din această săptămână că e posibil ca echipele să fie nevoite să aibă pe teren un număr mai mare de jucători formați la nivel național.

Propunerea se poate aplica și echipelor din SuperLiga României, nu doar celor din Liga 2. În cazul jucătorilor care se încadrează în noua posibilă regulă, sunt luați în calcul și cei eligibili pentru naționalele României.

Răzvan Burleanu a explicat ce presupune, concret, ideea pe care a inițiat-o în spațiul public, precizând că ”trebuie să fie pe teren minimum cinci jucători formați la nivel național și/ sau eligibili pentru naționalele României. Conceptul de format la nivel național înseamnă să fi petrecut 3 ani în cadrul unui club din România, între vârstele de 15 și 21 de ani”.

Astfel, poate fi o altă decizie care să afecteze formațiile din primele două divizii, dacă ne raportăm și la faptul că, în acest moment, este în vigoare și regula ”under”, scrie liga2.ro.

”Trebuie să fie pe teren minimum cinci jucători formați la nivel național și/ sau eligibili pentru naționalele României. Conceptul de format la nivel național înseamnă să fi petrecut trei ani în cadrul unui club din România, între vârstele de 15 și 21 de ani. Ca să mărim baza de selecție a cluburilor, ne vom adresa inclusiv copiilor români din străinătate.

Astfel încât să întărim procesul de repatriere a jucătorilor români tineri formați în străinătate, care nu sunt formați la nivel național, dar sunt eligibili pentru naționalele României”, a precizat Răzvan Burleanu.

Vizualizări: 709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: