update: Actorul Mihai Rădulea: Directoarea teatrului intervine în distribuții, i-a spus regizorului să nu mă bage în spectacol. Reacție!

update: Regizorul Radu Tudosie a revenit și a comentat pentru Pandurul declarații făcute de actorul Mihai Rădulea. 

Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” a încheiat zilele trecute colaborarea cu actorul Mihai Rădulea, iar acesta a declarat că regizorul Radu Tudosie l-a vrut în spectacol, a solicitat acest lucru de trei ori, dar nu l-a dorit directoarea Mariana Ghițulescu. ”Nu este adevărat. El era pe dublă distribuție cu un alt actor, care era din Sibiu, și care nu a mai venit”, este replica lui Tudosie. 

Însă este adevărat că a existat o listă de actori care pot fi distribuți în spectacolul ”Ultimii”.

Când managerul nu mai prelungește contractul unor actori ar fi însemnat să-mi bat cuie în talpă pentru cineva care nu va mai fi în teatru, a mai spus Tudosie, care confirmă că au existat ”direcții manageriale”. 

Întrebat dacă a fost anunțat înainte care sunt actorii care vor pleca, Tudosie a spus că: ”Nu m-a anunțat punctual, mi-a spus că pot alege din următorii actori”.

El a mai spus că ceva similar s-a întâmplat și la un teatru din Chișinău, unde managerul i-a spus care sunt actorii pe care se poate baza, fiind cel care are informații și despre contractele lor. 

Știre inițială: Managerul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” a renunțat zilele acestea la trei dintre cei mai vizibili actori tineri ai instituției. De ieri, Ana Maria Negrescu, Iulian Mainescu și Mihai Rădulea nu mai lucrează la teatrul din Târgu Jiu.

 Ana Negrescu are un premiu UNITER, Mihai Rădulea este cunoscut publicului mai ales după spectacolul ”Cazul Tudor” în care a interpretat personajul principal, Tudor Vladimirescu, iar Iulian Marinescu, un actor premiat național și internațional, a îndeplinit și funcția de director al instituției. 

Au existat voci care au spus că Mariana Ghițulescu a influențat distribuții ale actorilor în piese de teatru, iar actorul Mihai Rădulea a confirmat. În spectacolul ”Ultimii”, ce urmează să aibă premieră în câteva zile, actorul nu a fost distribuit pentru că nu a vrut directoarea instituției. Regizorul Radu Tudosie nu a dorit să comenteze această afirmație invocând prevederi ale contractului cu teatrul.


Mihai Rădulea a declarat pentru Pandurul că managerul Mariana Ghițulescu nu i-a mai prelungit contractul pentru că nu se potrivește cu viziunea ei. „Colaborarea cu ea a fost dificilă pentru că nu știai cum să discuți cu ea, nu te băga în seamă daca aveai nevoie de ceva, nu ți se spunea direct, îți transmitea prin altcineva. Motivul pentru care nu mi-a mai fost prelungită colaborarea e pentru că, din ce mi s-a transmis, nu mă potrivesc în viziunea managerială”.


Atunci când i-a reproșat intervenția în distribuții, directorul Mariana Ghițulescu i-ar fi spus că este dreptul ei.

„La ultima discuție, când a spus că nu mi poate prelungi contractul și am întrebat-o de ce mi-a spus că în viziunea ei managerială nu mă potrivesc. Atunci i-am răspuns că regizorii doresc să lucreze cu mine în continuare, dar ea se implică in distribuții. Doamna manager mi-a transmis că ea are un contract de management semnat și aprobat la nivel național și că e dreptul ei legal sa se implice în distribuții. Nu am întrebat-o ce studii are ca să se implice în distribuții. Nu avea rost. Apoi sugera că o trag la răspundere”, a explicat actorul.


Actorul a mai spus că în ultima piesă pusă în scenă de teatru, directoarea Mariana Ghițulescu i-a spus regizorului Radu Tudosie să nu-i dea rol în spectacol. Astfel, în piesa de teatru au fost recrutați actori din afară. 


„S-a băgat în distribuţii de mai multe ori, în mai multe cazuri. Pentru spectacolul Ultimii, regizorul Radu Tudosie s-a dus de trei ori şi i-a zis că mă vrea în distribuţie, că are nevoie de mine. Ea l-a refuzat, a spus că nu. Deci viziunea ei managerială se extinde și la viziunea regizorală. Aparent are şi studii regizorale”, a declarat Rădulea.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, regizorul Radu Tudosie a declarat că nu-i permite contractul să comenteze lucruri de ”genul acesta”.


Rădulea a mai declarat că speră că evoluția teatrului nu va fi una rea și colegii săi rămași în teatru vor putea să-și facă treaba și să se dezvolte.„Ce pot sa spun clar e că doamna manager se răzbună și lasă emoțiile și gândurile să o ghideze, în loc să se folosească de logică”, a mai declarat actorul Mihai Rădulea.

Din februarie, de când a fost numită Mariana Ghițulescu director, și până azi, 15 persoane au părăsit teatrul.

Vizualizări: 3,865

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: