Două primării din Gorj, contracte pe ultima sută de metri cu un consilier din Guvern

Două primării din Gorj au încheiat contracte de consultanţă, într-o singură zi, cu o firmă ce este controlată de un consilier din Guvern, care şi-a dat demisia după ce au fost făcute dezvăluirile în presă. 

Este vorba despre Primăria Dănciuleşti, care a încheiat un contract în valoare de 510 mii de lei şi Primăria Polovragi, cu un contract de 270 de mii de lei. Ambele au fost semnate cu aceeaşi firmă de consultanţă la nici două ore distanţă între achiziţii. 

Firma este Funding Plan Investment. Patronul firmei este, după cum dezvăluie jurnaliştii de la Europa Liberă, Bogdan Dragoș Marinescu, consilier în Guvern, mai exact, în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. El a demisionat din funcţie după dezvăluirile din presă. „Conform legii, incompatibilitate este atunci când desfășor activități de consultanță conform fișei postului”, a explicat Bogdan Marinescu, pentru Europa Liberă. Iar contractele încheiate nu înseamnă neapărat că va primi și banii, a adăugat acesta. „Nu sunt contracte [în vigoare], pentru că toate sunt cu clauză suspensivă. Adică aceste contracte vor fi plătite numai momentul în care proiectele prin AFM (Administrația pentru Fondul de Mediu) vor fi aprobate”, a mai declarat fostul consilier. Într-o singură zi, firma sa a încheiat contracte de consultanţă de 500 de mii de euro, după cum au descoperit jurnaliştii de la Europa Liberă. 

Pe lista primăriilor cu care a făcut contracte sunt şi cele două instituţii publice din Gorj.

Vizualizări: 5,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: