Caută sponsorizări să ofere cadouri copiilor de Crăciun

Ordonanța austerității taie toate cheltuielile programate de sărbătorile de iarnă. Primarii din Gorj se conformează și încearcă să caute soluții. La Turburea, edilul caută sponsorizări să nu renunțe la cadourile pentru colindători, pentru copiii din comună care primeau dulciuri și fructe în fiecare an înainte de Crăciun. 

„Nu mai putem să facem nimic. De Crăciun, le dădeam și noi ceva copiilor. Era o bucurie și pentru ei, înainte de sărbători. Acum nu mai avem voie să facem nimic. Ce economie se face dacă nu mai dăm noi cadouri copiilor de Crăciun, ca în fiecare an?”, s-a întrebat edilul din Turburea, Ion Bîrcă. 

Edilul își face griji că riscă să nu achite salariile funcționarilor și ale persoanelor cu handicap din localitate. „Ultima lună e descoperită. Și nu e problemă doar la mine. Peste tot, în toate comunele mici, la țară, nu sunt bani și nu avem de unde lua. Avem salariile pentru decembrie neacoperite. Și nu mă refer doar la salariații primăriei, ci și la însoțitorii persoanelor cu handicap, la utilitățile pentru primărie, pentru școală. Nu știu ce vom face”, a mai completat primarul din Turburea.

Primăriile nu mai pot face niciun fel de achiziție publică. "Totul este blocat. Nici o coală de hârtie nu mai putem cumpăra cu banii primăriei. Din altă parte, ar fi trebuit să se taie. De la primăriile mari, care au bani mulți, nu de la noi, care nu știm cum să mai potrivim petecul la sacul rupt", a mai adăugat Ion Bîrcă.

Vizualizări: 806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: