Îngheţată din pepene roşu, fructul minune al verii

Acest fruct dulce și plin de apă, care te hrănește și hidratează, este un remediu pentru numeroase boli. Ajută la detoxificarea rinichilor, la eliminarea toxinelor şi în curele de slăbire. Oamenii de știință au descoperit că un consum regulat de pepene roșu reduce nivelul ridicat al tensiunii arteriale la persoanele supraponderale, prin urmare diminuează riscul de infarct miocardic (atac de cord). Pepenele are un nivelul crescut de antioxidanţi, protejând astfel vasele de sânge şi împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali. Aceiaşi antioxidanţi, împreună cu vitaminele conţinute de pepene, joacă un rol activ în prevenirea a numeroase tipuri de cancer, printre care cancerul de sân, colorectal, de prostată, de plămâni sau cel de col uterin. Consumul de pepene ajută la ameliorarea durerilor provocate de osteoartită şi permite o mai mare flexibilitate a membrelor.

O reţetă simplă de îngheţată

Aveţi nevoie de 500 g miez de pepene, 125 g iaurt, 100 g frişcă lichidă şi 3 linguri de miere. Se taie miezul de pepene, fără seminţe, în cubuleţe mici, după care este mixat cu ajutorul unui blender, până se obţine o pastă fină. Pasta se amestecă apoi cu iaurt, frişcă şi miere. Compoziţia se dă la congelator. După o oră se scoate de la congelator şi se mixează din nou, proces care trebuie repetat de încă două ori. Îngheţata se scoate de la rece cu aproximativ 10 minute înainte de servise, iar produsului final i se poate adăuga topping de ciocolată.

Galerie foto


Vizualizări: 2,914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: