Fără foc de artificii, de Revelion. „Au confiscat datinile și obiceiurile!”

Revelionul nu va mai fi marcat ca până acum în multe localități din județul Gorj. Primăriile nu mai pot cheltui bani din propriile bugete pentru focuri de artificii în noaptea dintre ani. Dacă nu fac rost de fonduri din altă parte ori nu găsesc firme să-i ajute, primarii nu mai pot marca sărbătoarea cum s-a întâmplat în ultimii ani. 

La Roșia de Amaradia, de exemplu, o mie de localnici își dădeau întâlnire la miezul nopții în centrul comunei, de Revelion, să marcheze trecerea în noul an. În acest an, nu se va putea organiza nimic. 

"Aveam prevăzută suma de 7.000 de lei pentru un foc de artificii. Nu-l vom mai putea organiza deloc. Dacă ar fi să ne luăm după schema aprobată prin ordonanța austerității, ar trebui să dăm un singur foc pentru că putem face plăti în funcție de media din ianuarie până în septembrie. Ar însemna un: poc! de Revelion. Eu nu văd nicio economie prin această ordonanță. Nu are niciun rost. Doar au confiscat datinile și obiceiurile de sărbători. N-au făcut altceva", a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia. 

Primarul nu crede că se vor face economii prea mari la buget dacă se renunță la festivitățile de iarnă. "Eu nu am înțeles de ce e tăiat și acest foc de artificii, această bucurie de Revelion. Oricum, factura s-ar plăti în ianuarie, anul viitor. Nu se face nicio economie cu această ordonanță. În alte părți ar trebui să se umble, nu la micile localități", a mai declarat Cotojman.

La fel va fi și în alte localități. Nici în Târgu Jiu, de exemplu, nu va fi foc de artificii de Revelion din același motiv. Primăriile nu mai pot face niciun fel de achiziție din bugetul local până la finalul anului.

Vizualizări: 1,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: