Și comunele se umplu de câini fără stăpân

Un consilier local din comuna Cîlnic spune că problema câinilor fără stăpân e aproape fără soluții în localitate. Sunt mulți oameni care vin și abandonează animalele pe marginea drumurilor ori în păduri. S-a propus înființarea unui padoc, dar nu a fost de acord tot Consiliul Local așa că nu a mai fost luată în calcul această variantă. 

La sfârșitul săptămânii trecute, 23 de câini morți au fost descoperiți într-o pădure din localitatea Cîlnic. Se presupune că animalele ar fi fost otrăvite. Analizele de laborator vor stabili cauza morții. 

Între timp, oamenii din comună spun că astfel de incidente nu sunt deloc izolate. Se confruntă des cu această problemă. Ar fi câini aduși din alte localități și abandonați în Cîlnic. "Cei care s-au debarasat de câinii uciși nu sunt la prima ispravă de acest fel. Frecvent pe raza comunei, în acel punct, la biserică și în Câlnicu de Sus apar câini noi. Sunt și la noi peste 130 de câini fără stăpân pe străzi. În calitate de consilier local, am depus trei proiecte de hotărâre, să înființăm un padoc pentru câini sau sa delegam acest serviciu către un ONG. De fiecare dată colegii nu au vrut sa voteze, primarul justificând ca nu are bani pentru câini. Am inițiat și o acțiune în instanță, sa fie obligat Consiliul Local sa adopte o astfel de hotărâre, dar am pierdut acest proces. Ulterior am făcut diverse petiții la DSV, Poliția Animalelor. Dumnealor au venit la fata locului, au dat amenzi, dar câinii sunt în continuare pe străzile din Cîlnic", a declarat consilierul local Daniel Pupăzan. 

Acesta a mai declarat că și fiica sa a fost atacată de câinii de pe ulițele din comună. "Fetița mea a fost atacată acum patru luni de patru câini. Doar norocul a făcut sa fie o doamna în zonă, care a adapostit-o în interiorul magazinului. Nu este normal să fie mutați câinii dintr-o localitate în alta, ci trebuie ca fiecare UAT în parte sa își gestioneze problema pe plan local. Fără o acțiune comună, câinii o să fie mereu o problemă la nivelul județului Gorj pentru că oamenii îi abandonează unde le e mai ușor", a mai spus Pupăzan.

Vizualizări: 1,346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: