Un primar din Gorj caută alternative la minerit
Un edil din Gorj vine cu soluții la închiderea Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, care consideră că mărirea Parcului Industrial din localitate poate fi o alternativă de luat în calcul la nivel județean. Discuții despre acest lucru se poată de ceva timp și la nivel ministerial.
În contextul în care se discută din ce în ce mai des de închiderea Complexului Energetic Oltenia, iar Fondul pentru o Tranziție Justă nu vine cu nimic concret, primarul din Bumbești-Jiu se gândește la viitorul sumbru al județului din punct de vedere economic.
”Gorjul se confruntă cu o mare problemă din punct de vedere economic. Gândiți-vă că CEO are peste 10.000 de salariați, pe orizontală probabil sunt de două ori mai mulți de atât care-și trag seva tot din acest complex energetic. Avem o provocare să găsim soluții alternative la închiderea acestei activități economice. Este într-un moment de început, dar am văzut declarația președintelui Consiliului Județean că este îngrijorat că au fost doar vorbe pe Fondul pentru o Tranziție Justă. Nu a apărut nimic concret”, a precizat Constantin Bobaru la Radio Infinit.
În acest context, edilul din Bumbești-Jiu are o soluție și a purtat discuții în acest sens și la nivel ministerial. ”Ne propunem să mărim arealul Parcului Industrial. S-au purtat discuții la minister, chiar eu personal am discutat telefonic cu domnul ministru acum vreo trei săptămâni, dar și în trecut, să putem mări arealul Parcului Industrial și să găsim soluții de finanțare pentru a reabilita și reutiliza anumite spații economice, să le punem la dispoziția agenților economici care vor accesa fonduri prin FTJ. Este nevoie de locuri de muncă unde se face activitate economică cu valoare adăugată mare. Vă spun că intenționăm să mărim suprafața și să pune la dispoziția agenților economici unele spații în Parcul Industrial care să poată fi reabilitate, revitalizate și puse la dispoziția investitorilor în perioada următoare. Suntem procedura dare în plată și active de peste 3.000.000 de euro vor fi preluate de la Uzina Mecanică Sadu în patrimoniul UAT-ului și puse la dispoziția celor care vor să investească”, a mai spus la Radio Infinit, Constantin Bobaru.