Un important stadion, sub ape după ultimele inundații!

Inundațiile nu au afectat doar Europa, ci și state de pe alte continente, semn că schimbările climatice afectează toată lumea. Mexicul este una dintre țările care se confruntă cu inundații severe după ce țara a fost lovită de uraganul John iar cel mai important stadion pentru tenis este sub ape după trecerea acestuia.

În Mexic, orașul  Acapulco se numără printre cele mai afectate localități iar printre edificiile inundate se numără și stadioanele din oraș printre care o importantă arenă de tenis. La Arena GNP din Acapulco, sediul Openului Mexican de Tenis, uraganul John a provocat inundații semnificative. Evenimentul meteorologic a afectat grav stadionul cu doar cinci luni înainte de desfășurarea următorului turneu din 2025.

Arena GNP Seguros, inaugurată în 2022 și care a costat nu mai puțin de 500 de milioane de dolari, a fost la rândul său inundată, iar celelalte terenuri din complex sunt aproape în totalitate sub ape. 

Ochiul uraganului John a atins ţărmul Mexicului în Guerrero cu intensitatea unei furtuni de categoria a 3-a, cu vânturi susţinute de maximum 195 km/h şi rafale de până la 220 km/h, conform  locale,  iar opt oameni și-au pierdut viața. 

După daunele produse de uraganul Otis, în octombrie 2023, Arena GNP a fost, din nou, vulnerabilă la fenomene climatice extreme. Imaginile difuzate de agențiile de știri AFP și EFE ilustrează terenurile de antrenament inundate, cu apă ajungând până la rândurile de spectatori, iar zonele destinate alimentației și recreerii au fost grav afectate.

Inaugurată în 2022, Arena GNP fusese deja deteriorată de uraganul Otis, iar organizatorii Mextenis și Mundo Imperial au fost nevoiți să efectueze reparații rapide pentru a pregăti facilitățile pentru turneul programat între februarie și martie 2024.

La Acapulco, pe stadionul inundat, se desfășoară, în luna februarie, unul dintre cele mai importante turnee din circuitul ATP. Arena principală are o capacitate de peste 10.000 de locuri și, pe lângă meciurile de tenis, a mai găzduit concerte și alte evenimente. 

Deși uraganul John a provocat daune în zona hotelieră și la Arena GNP, Mextenis nu a anunțat încă detalii despre desfășurarea turneului din perioada 24 februarie – 1 martie 2025. Printre jucătorii care și-au confirmat participarea se numără Alexander Zverev, Casper Ruud, Lorenzo Musetti, Tommy Paul, Holger Rune și Ben Shelton.

Galerie foto



Vizualizări: 1,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: