Ultimii 104 angajați. Ei vor munci la închiderea carierei Peșteana

Complexul Energetic Oltenia a numit la finalul lunii septembrie un nou șef de sector la Cariera Peșteana Nord, o unitate unde vor fi efectuate lucrări de închidere de acum și până în 2032. Constantin Brănescu spune că au mai rămas 104 angajați și că speră că aceștia nu vor fi transferați la alte unități.


La Peșteana mai lucrează 104 persoane. Personalul va rămâne pe loc, spune Constantin Brănescu, șef sector la Cariera Peșteana Nord, având în vedere proiectul de închidere al carierei Peșteana.

”Nu este o carieră ce se poate închide la foc automat. Eu o să fac și o informare dlui director de la UMC Peșteana. Eu m-am uitat pe proiectul de închidere, sunt stabiliți anii, treptat. Ultima lucrare se face prin anul 2032, vorbim de redarea în circuitul agricol, silvic, arabil și luciu de apă”.

De asemenea, a comentat și o situație relatată în presa locală și susține că nu există riscul unor alunecări de teren spre satul Hotăroasa al comunei Urdari, după închiderea lucrărilor miniere.

Pentru fiecare închidere de cariere miniere sunt prevăzute fonduri. Lucrările vor fi executate în principal cu personal propriu. Închiderea unei cariere durează între patru și șase ani.

Vizualizări: 1,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: