Crizantemele, afacerea toamnei. Prețurile!

Toamna e sezonul crizantemelor! Gorjenii care au aceste flori în sere nu-și mai văd capul de treabă în această perioadă. Au oferte pentru toate buzunarele celor care caută să-și înfrumusețeze grădinile în această perioadă.


Regina toamnei, cum o numesc ei, are flori în zeci de culori, de la roșu închis sau mov, până la galben pal, roz, alb sau ruginiu. Deși are nevoie de aproape o jumătate de an să ajungă la maturitate, planta poate fi cumpărată doar două luni pe an.


Marian Otărășanu se ocupă de flori de câțiva ani. Toamna are o explozie de culori în sere. „Crizantemele sunt de toate culorile. Diferă prețurile. Pornesc de la 6 lei ghiveciul și ajung la 40 de lei cele la ghiveci mare. Noi am fost în târgurile din Bolboși, Târgu-Cărbunești, dar mulți clienți preferă să vină în seră să le aleagă”, ne-a spus Marian.


Și alte sere de flori din Târgu Jiu, Baia de Fier, Telești, Stănești sau Alimpești s-au umplut de crizanteme multicolore. „Avem crizanteme frumoase, nu de oricare. Sunt diverse culori. Prețuri între 6 și 20 de lei. Pentru comenzi mari, oferim transport. Stocul se află deja în scădere”, anunță gorjenii de la Sera Merfulești. 


Plantele rezistă până la temperaturi scăzute, chiar de zero grade Celsius. Nu trebuie udate abundent, dar nici uitate în ghivece, fără apă.

Galerie foto



Vizualizări: 391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: