Un șef din Peșteana liniștește sătenii: Exclus să se surpe taluzul!

Un șef din Cariera Peșteana Nord încearcă să liniștească zecile de oameni din satul Hotăroasa, comuna gorjeană Urdari, speriați că ar putea fi într-un pericol iminent în caz de alunecări de teren.

Constantin Brănescu, șef de sector la Cariera Peșteana Nord, a dat asigurări la Radio Infinit că se vor face lucrările de taluzare și de redare în circuitul agricol al terenurilor și că oamenii nu vor rămâne lângă maluri uriașe de pământ ori lacuri periculoase.

Constantin Brănescu a exclus un astfel de scenariu. „Noi excavăm încă în sectorul Peșteana. E un proiect de închidere a carierei care se face treptat. Îi înțeleg pe cei din administrația publică locală că sunt îngrijorați, dar acolo noi avem un plan de refacere a mediului și de închidere a carierei, unde nu va rămâne cum se spune în presă, doar luciu de apă. Va fi redat în circuitul agricol și arabil plus luciul de apă. Avem un proiect care trebuie respectat. Taluzul din vestică trebuie să-l haldăm. Acum facem această operație”, spune Constantin Brănescu, șef sector la Cariera Peșteana Nord.

Acesta a mai adăugat că aceste lucrări se vor mai face încă opt ani de acum încolo. „Eu sunt șef de sector la Peșteana Nord de nici o lună. Cât ține de mine, va fi respectat proiectul. Acolo e detaliat tot ce trebuie făcut. Vă promit că nu o să rămână locuințele că se surpă taluzul. E exclus așa ceva”, mai dă asigurări Brănescu.

Vizualizări: 2,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: