A exploatat haotic până a distrus natura

Un operator economic de pe raza comunei gorjene Padeș a fost sancționat de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj cu amendă in valoare de 50.000.

"Deoarece nu și-a dus la îndeplinire măsurile impuse prin controalele anterioare, un operator economic, autorizat în vederea desfășurării activității de "Extracția pietrisului si nisipului; extracția argilei si caolinului"a fost aspru sancționat, fiind obligat să realizeze măsurile referitoare la reconfigurarea geometriei carierei cât și la remedierea zonelor afectate prin activitatea desfășurată", a transmis Garda de Mediu Gorj.

Pe lângă amenda aplicată, operatorului i s-a impus un termen strict pentru a implementa măsurile de remediere și a conforma activitățile cu normele de mediu.

Autoritățile au subliniat că vor continua să monitorizeze atent activitatea în zonă și că, în cazul unor noi nereguli, sancțiunile vor fi majorate, putând include chiar suspendarea temporară a activității.

Garda de Mediu Gorj a reiterat importanța respectării măsurilor de protecție a mediului, având în vedere impactul semnificativ pe care extracția materialelor de construcție îl are asupra ecosistemului local.
 

Galerie foto


Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: