CE Oltenia vinde puțin, dar scump

Complexul Energetic Oltenia a scos la vânzare, pe 22 octombrie, patru pachete de energie electrică cu livrare bandă, unul la o putere de 10 MW și alte trei la o putere de 5 MW, pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2025. Producătorul a solicitat un preț de 530 de lei/MWh. Energia a fost cumpărată de cei mai mari doi furnizori de energie ai clienților casnici din România, Electrica Furnizare și PPC.

Liderii sindicali din companie spun că prețurile mari din piață din termocentralele în viață. „Să nu uităm că în ultimii ani am funcționat în regim de economie de piață. Odată cu intrarea cât mai multor sfârleze sau panouri, România are o problemă cu energia. Nu poți să o compensezi. Să nu uităm că în scurt timp intră și Cernavodă în sistem. Dacă nu apare între timp ceva în bandă, prețurile în România vor exploda. Vor fi prețuri care, din fericire, o să lase și CE Oltenia în piață”, a declarat președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu.

Ultimele tranzacții cu livrare în anul viitor arată o anumită tendință ca prețurile pentru pachetul bandă să se așeze în intervalul 100-110 euro/MWh.

Vizualizări: 479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: