Bun pentru Transelectrica, rău pentru CE Oltenia

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a criticat din nou maniera în care a fost selectat actualul Directorat al companiei, printr-o procedură pe care el o numește “viciată”.

“Este o procedură viciată de la început și vă spun ceva în premieră. Am vrut să îmi verific eligibilitatea ca și candidat pentru o poziție de Directorat dintr-o companie națională și am aplicat pentru Directoratul de la Transelectrica. Ei bine, am trecut de acea selecție pentru lista scurtă”, a spus Daniel Burlan la Gorj TV.

Burlan nu a mai putut participa la următoarele etape din selecția de la Transelectrica, din motive personale, dar a demonstrat că este eligibil pentru a conduce o companie din energie. Ceea ce era oricum evident, câtă vreme a condus multă vreme Societatea Națională a Lignitului Oltenia și mai apoi Complexul Energetic Oltenia.

Doar că o firmă de recrutare din Cluj, care s-a ocupat de recrutarea directorilor pentru CE Oltenia, a trecut pe lista scurtă doar trei nume, deși au fost peste 30 de candidați. Asta deși mulți candidați îndeplineau criteriile necesare.

“Vinovat pentru selecție este Consiliul de Supraveghere. CS-ul a fost notificat în mai multe rânduri de către mine, cu privire la faptul că a fost un conflict de interese”, a mai spus Burlan, care se arată dezamăgit de unii supraveghetori.

Asta deoarece supraveghetorii puteau stopa selecția lovită de conflict de interese. Acum, CE Oltenia este pe lista firmelor suspectate de Comisia Europeană că are un management selectat printr-o procedură neconformă. România riscă să piardă 300 de milioane de euro dacă nu remediază problema în șase luni, ceea este posibil să însemne reluarea procedurii de selecție la companiile din lista înaintată guvernului de Comisia Europeană.

Vizualizări: 1,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: