Faceţi brânză topită acasă

Brânza topită  poate fi şi de casă, existând o reţetă foarte  simplă de a o prepara rapid. Aveți nevoie doar  de ingredientul principal, 400 g brânză de vaci, restul ingredientelor  fiind foarte uşor de găsit în gospodărie.

Brânza topită cu care sunteţi obişnuiţi de la magazinele alimentare poate  fi  foarte rapid  şi uşor preparată şi acasă. Dacă aveţi la îndemână brânză de vaci, 1 ou, 80g unt, sare, zahăr și bicarbonat, brânza topită va fi gata imediat.

Ingrediente:

    400 g brânză de vaci

    1 ou

    80 g unt

    1/2 linguriță de sare

    1/2 linguriță zahăr

    1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:  Pentru început, ungem borcanele în care vom pune brânza topită cu puţină untură. Mărunțim brânza de vaci şi amestecăm brânza cu untul moale, oul, sarea, zahărul, bicarbonatul. Mixăm bine până la omogenizare.

Punem apoi toată compoziția la încălzit pe baie de aburi şi mixăm bine, timp de 15 minute.  La final  repartizăm brânza topită  în borcane şi o acoperim cu folie alimentară.

Se lasă se răcească complet şi apoi se poate consuma sau se poate păstra la frigider.

Vizualizări: 1,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: