Faceţi brânză topită acasă
Brânza topită poate fi şi de casă, existând o reţetă foarte simplă de a o prepara rapid. Aveți nevoie doar de ingredientul principal, 400 g brânză de vaci, restul ingredientelor fiind foarte uşor de găsit în gospodărie.
Brânza topită cu care sunteţi obişnuiţi de la magazinele alimentare poate fi foarte rapid şi uşor preparată şi acasă. Dacă aveţi la îndemână brânză de vaci, 1 ou, 80g unt, sare, zahăr și bicarbonat, brânza topită va fi gata imediat.
Ingrediente:
400 g brânză de vaci
1 ou
80 g unt
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță zahăr
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
Mod de preparare: Pentru început, ungem borcanele în care vom pune brânza topită cu puţină untură. Mărunțim brânza de vaci şi amestecăm brânza cu untul moale, oul, sarea, zahărul, bicarbonatul. Mixăm bine până la omogenizare.
Punem apoi toată compoziția la încălzit pe baie de aburi şi mixăm bine, timp de 15 minute. La final repartizăm brânza topită în borcane şi o acoperim cu folie alimentară.
Se lasă se răcească complet şi apoi se poate consuma sau se poate păstra la frigider.