Fermierii au început să livreze legume la domiciliu

Producătorii agricoli gorjeni au început să aibă comenzi și distribuie legume proaspete la ușa clientului.

Toma Alin este un producător agricol din comuna Mușetești. În urmă cu opt ani a revenit din străinătate cu gândul de a face agricultură, dar și de a crea un nou concept pentru Gorj.

”Coșul zilnic” s-a numit proiectul de atunci, prin care producătorul gorjean voia să ducă la ușa clientului legume proaspăt culese din grădină, însă atunci afacerea nu a mers. ”Eu am venit din străinătate cu gândul de a realiza ceva nou atât pentru mine, cât și pentru localnicii din Mușetești. Nu am reușit atunci mare lucru, dar ne-am extins încet. Am creat atunci ”Coșul zilnic”, dar nimeni nu a sunat ca să ducem legumele la domiciliu, așa că am abandonat atunci acel proiect”, a spus Toma Alin.

Acum afacerea începe să prindă contur, iar comenzile nu au întârziat să apară. Producătorul din Mușetești livrează produsele după un program bine stabilit și are grijă ca acestea să fie culese chiar înainte de a fi livrate. ”De două săptămâni, de când a început starea de urgență și nebunia cu virusul, am început să preluăm comenzi. Avem cam 20 pe zi și eu cred că acesta este doar începutul. La noi nu se plătește transportul, doar produsele comandate. Aveam salată verde, salată creață, ceapă verde și de săptămâna viitoare și ridichii. Noi le culegem înainte de livrare, ca să fie proaspete. Ne bucurăm că oamenii aleg această modalitate care este bună și pentru noi, și pentru ei”, a mai spus Alin Toma.

Se pare că cele mai multe comenzi vin din parte mamelor care aleg să nu mai meargă în piețe, dar nu au nici cu cine să lase copiii ca să meargă la cumpărături. Cel puțin asta a sesizat o producătoare din Târgu-Jiu. ”Comenzi mai multe avem de la mamele cu copii. Noi livrăm cam la 6-7 familii zilnic. Avem un solar pentru noi în special și ce este în plus vindem. Nu mai mergem la piață și ducem la domiciliu. Prețurile sunt sub cele din piață, care mi se par cam exagerate și mai ales în această perioadă de criză. În piață sunt cam duble prețurile. Noi suntem echipați cu mănuși, mască și ducem ceapă verde, usturoi, salată sub preț”, a precizat Maria Vîlcu, din Târgu-Jiu.

În mediul online, legătura de ceapă și usturoi este 1,5 lei, salata verde 2 lei și ridichiile 2 lei legătura.

Vizualizări: 3,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: