Metodă simplă  de curăţat covoarele acasă 

Covoarele pot fi curăţate destul de  simplu şi acasă, fără a le mai deplasa la o spălătorie. Cu o soluţie preparată acasă din ingrediente din gospodăria fiecăruia vă puteţi alege cu un covor curăţat şi igienizat.

O metodă simplă  de a curăța covoarele atunci când nu ai timp  sau nu le poţi duce la spălătorie este aceea de a le curăţa cu soluţii la îndemână în fiecare casă. 

Covoarele sunt o sursă de praf şi de acarieni  şi trebuie frecvent igienizate. O modalitate simplă şi eficientă de a vă curăţa covoarele acasă, este aceea de a pulveriza pe acestea o soluţie preparată în gospodărie.

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

– Oţet alb: o treime de pahar

– Bicarbonat de sodiu: 1 lingură

– Detergent pentru haine: 1 lingură

– Apă fierbinte: cantitatea sa ar trebui sa fie stabilită de fiecare în funcţie de  mărimea covorului şi a pulverizatorului

– un pulverizator rămas de la soluţia de spălat gemurile.

Amestecati toate ingredientele şi turnati amestecul în pulverizator. Pulverizaţi produsul direct pe covor, lăsaţi câteva minute şi frecaţi cu o perie de covoare.

Pregătiti într-un lighean o soluţie de apă călduţă şi puţin oţet. După ce aţi terminat cu frecatul covorului luati o pânză curată şi înmuiaţi în apa din lighean şi ştergeţi covorul. Puteţi lăsa geamul deschis sau, dacă vă grăbiţi îl puteţi usca folosind uscătorul de păr.

Vizualizări: 2,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: