Cum  îngrijim plantele de apartament în luna martie

Există o serie de lucrări simple și benefice pentru plantele de apartament care trebuie executate în martie. Dacă le respectaţi vă puteţi apoi bucura toată vara de plante sănătoase şi fericite care vă pot aduce bucurie în casă.

Curățaţi cu maximă atenție fiecare ghiveci în parte pentru fiecare din plantele de apartament pe care le aveţi, inclusiv farfuria. Dacă este cazul puteţi să folosiţi soluții care să combată fungii, ciupercile și mucegaiul.

Nu treziţi încă din somn cactușii, pe care abia din aprilie puteţi începe să-i udaţi regulat și să le aplicaţi îngrășământ.

Schimbaţi ghivecele care au devenit prea mici pentru plantele care au crescut. Dacă rădăcinile sunt foarte mari o parte din ele pot fi tăiate înainte de a așeza planta într-un ghiveci nou.

Adaugaţi un strat de pământ nou în fiecare vas, pentru a îmbunătății calitatea solului, pentru plantele care nu au nevoie de un vas nou, sau care sunt greu de mutat.

Unele din plantele de apartament au nevoie de îngrășământ, cum sunt trandafirii pitici în ghiveci, mușcate, dar și plantele suculente.

Primăvara, și mai ales luna martie este ideală pentru a tunde lăstarii care au crescut haotic. Tunderea se face mereu înainte de intrarea în vegetație a plantelor, pentru a forma o plantă simetrică și frumoasă. În plus lăstarii pot epuiza planta, fără să aducă beneficii.

Fertilizarea plantelor de apartament începe, de regulă, în martie, cu unele excepții (cactușii), și trebuie făcută conform indicațiilor și nevoilor nutriționale ale plantelor.

Nu uitaţi să ștergeţi frunzele plantelor cu apă, pentru a lăsa planta să respire. O soluție bună este apa de ploaie sau apa stătută combinată cu bere fără alcool.

Vizualizări: 1,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: